Sivut

maanantai 5. marraskuuta 2012

in your eyesSiivoilin tässä tänään piilolinssikokoelmaani. Suurimmasta osasta piilareistani oli mennyt päiväys jo aikaa sitten (lue: en tietenkään ole käyttänyt niitä !) ja oon säilytellyt niitä käyttämättöminä jostain kumman syystä näinkin kauan ajan. Nyt sitten tylsyyksissäni (välttyäkseni kokeisiin lukemiselta) heitin melkein kaikki roskiin. Vanhojen piilareitten roskiin heittäminen on jotain niin kurjaa joka kerta *sniff*. Ikuistin nyt kuitenkin piilareitteni viimeiset hetket ennen roskiin heittoa ja otin myös kuvat muutamista joita vielä tällä hetkelläkin käytän hah.

I was cleaning my contact lens collection today. Most of my lenses had already expired a long time ago (read: I haven't been using them ofc !) and I've been storing them even until now for some unknown reason. Now that I was bored (more like trying to escape from studying to exams) I threw almost all of them to trashcan. Throwing away your old lenses is something so sad everytime *sniff*. I decided to commemorate the last moments of those contact lenses and well. Also those that I'm still using.
Sorry my table is filled with nail polish stains. I actually took these pics in a place where there were them as little as possible but that blue thing is photo bombing everywhere D:

1. GEO - Cafe Mimi 2 Tone Latte Brown (15.0 mm)
2. GEO - Fresh Grey (14.2 mm) ← MY EVERYDAY LENSES !
3. GEO - Super Nudy Grey (14.8 mm)
4. NEO - Extra Size Dali 2 Grey (14.2 mm)
5. G&G - Angel Ex Brown (14.5 mm)
6. GEO - Angel Blue (14.2 mm)
7. GEO - Nudy Grey (14.0 mm) ← "LESS MAKE-UP DAY" -LENSES

Näiden lisäksi mulla on aikaisemmin ollut myös GEO:n Magic Olive Grey linssit jotka olivat ensimmäinen koskaan ja mitkä menivät luonnollisesti vanhoiksi vuosia sitten. Myös GEO:n Alice Pure Greyt joista toinen kuivahti korpuksi linssikotelon vuodettua ja joudun heittämään siksi koko parin roskiin vain muutaman käyttökerran jälkeen.

I've also previously had GEO Magic Olive Grey lenses, which were the first lenses I've ever had and naturally they expired already years ago. Also I had GEO Alice Pure Grey's, but other one of them dried out after my lens case had a leak so I just threw that pair away after using them only for few days.


Kyllä, pidän harmaista piilolinsseistä haha. Suurin osa omistamistani linsseistä on ollut harmaita ja ehkä juuri sen takia, että en halua mitään kovin epäluonnollisen näköisiä silmiä. Oma silmieni väri on sininen/harmaa/vihreä ja haluan sen kuitenkin kuultavan jollain tapaa linssien takaa. Harmaa lähinnä siksi, että haluan silmistäni hieman tummemmat, mutta en niin tummia kuin mustia linssejä käytettäessä. Pidän myös linsseistä joiden halkaisija on maksimissaan 14.5, mikä on mielestäni sopivasti silmiä suurentava ja "nukke efektin" antava, mutta ei kuitenkaan liian epäluonnollinen !


Yes, I do like grey circle lenses haha. Most of my circle lenses have been grey ones and that's probably because I don't want to get any too unnatural looking eyes. My own natural eye color is blue/grey/green and I want my lenses to be transparent enough for my own color to be seen through. Grey is good since it makes my eyes a bit darker, as I want them to be, but it doesn't make them too dark like if I were to use black lenses. I also like my lenses diameter to be maximum 14.5, which imo is enlargening enough to give a "doll effect", but it's also not too unnatural ! 


Tällä hetkellä minulla on uusien linssien etsintä käynnissä. Ärsyttävää hommaa totta puhuen - liikaa vaihtoehtoja ! Pari maksaa suunnilleen sen 10-25 euroa Aasiasta tilattuna, mutta kyllä se ärsyttää jos tilaamansa piilarit ei näytäkkään siltä mitä odotti. Positiivisia yllätyksiäkin on toki ollut ! Vuoden vaihteessa menossa jälleen yksi pari vanhaksi, sitä ennen olisi uudet löydettävä. Ehkä kahdetkin :------)

I'm looking for new lenses after a long time. It's pretty annoying actually - too many pairs to choose from ! One pair doesn't actually cost that much, about 15 € when ordered from Asia, but it's irritating when you accidentally order something that doesn't look like you expected. I've had some positive surprises as well though ! I've my favorite pair expiring in less than two months so I should find a new one before that. Maybe two :------)

2 kommenttia:

 1. aaaaa haluaisin niin paljon itte noita piilareita! Mut en tiiä miten "alotan" sinäänsä ton :D en tiiä että pitäiskö käydä optikolla kysyy jotain, toisin se varmaan tulee maksamaan.. Mut oon miettiny täs jo vuoden enkä oo tehny asialle mitään. :D tiiätkö miten tää kannattais alottaa? :D ku sulla on tuntemusta enemmän tähän, ku omistat näit jo huimasti :> ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainahan suositellaan et kävis optikolla, itse en tosin käynyt (shame on me), niin kuin ei useet muutkaan, joiden tiedän piilareita käyttävän. Piilareissa on toi kaarevuus (mikä kai tapauskohtaisesti hieman vaihteleekin) mikä ei ihan kaikkien ihmisten silmän malliin sovi, vaikka suurimman osan kuitenkin. Jos sattuukin olemaan, että oman silmän kaari on eri kuin käytettävien piilareiden niin saattaa just tulla hiertymiä. Piilareita saa myös eri kosteusprosenteissa, mikä vaikuttaa siihen kuivaako silmät piilareita käytettäessä.

   Itse luotin siihen, että sen huomaa sitten piilarin omaan silmään saatuaan että hiertääkö se vai ei hah. Ihan fiilispohjalla vaan, jos pahalta tuntuu niin ei sitä piilaria missään nimessä silmässä pitää. Optikolla myös kuulemma opetetaan tää perus "miten laitan piilolinssit silmiini" ja "miten hoidan piilolinssejäni" homma, mutta piilolinssien silmiin laittoon ja pois ottamiseen on niin monen monta tapaa, että yleensä sitä löytää kokeilun kautta sen itselleen sopivimman :) Putsaaminen ja perushygienia on ehdottoman tärkeitä, ohjeet siihenkin kyllä löytyy netistä ja joskus piilareita tilatessakin tulee kunnon ohjeet. Piilareiden väärinkäytöstä kun voi seurata kaiken maailman infektioita ja pahimmassa tapauksessa nämä voi johtaa sokeutumiseen D:

   Joko optikolle (suosittelen) tai ilman ja piilareita tilaamaan haha. Eipä se kai sen kummempi homma ole :) Aloittaa semmosilla vähemmän jytypiilareilla ensin niin on helpompaa. Ahh että muistan sen ensimmäisen piilarin silmään tunkemisyritykseni lol se oli vaikeaa, mutta toisen käyttökerran jälkeen se alkoi jo sujumaan :D

   Toivottavasti jotain apua oli omituisesta selostuksestani haha !

   Poista